POJMOVNIK

NUTRINO LAB

Nutrino Lab je novi brend na tržištu specijalizovan za proizvodnju pirea i sokova od voća i povrća. Od drugih brendova ga izdvaja jedinstvena tehnologija kojom se voće i povrće prerađuje tako da zadrži sve svoje nutritivne vrednosti, vitamine i minerale, a sve to bez ikakvih dodataka. Strogo kontrolisani proces proizvodnje pod nadzorom stručnog tima tehnologa, koji svojim znanjem i maštom doprinose diverzitetu ukusa, balansu nutritivnih svojstava i sigurnosti krajnjeg proizvoda.

NUTRISCORE

Nutri-Score je inovativni sistem obeležavanja koji na jednostavan i sumiran način prikazuje nutritivnu vrednost proizvoda. Nutritivna vrednost hrane ili pića se izračunava uzimajući u obzir odnos sastojaka koje bi trebalo manje konzumirati kao što su zasićene masti, šećeri, soli i onih koje su zdraviji a to su vlakna, belančevine, proteini.

U abecedi balansirane ishrane sve namirnice su uključene jer su organizmu potrebne za normalno funkcionisanje. Zato Nutri-Score ukazuje koje namirnice mogu češće da se konzumiraju, a koje bi trebalo ograničiti, od nutritivno najbogatijeg zelenog A do najmanje bogatog crvenog E.

Naši pirei pripadaju kategoriji A zbog skladnog odnosa između enegetske vrednosti i sadržaja vitamina, minerala i vlakana i to ih čini pogodnim za čestu konzumaciju.

POUCH AMBALAŽA

Jednostavna pouch ambalaža čuva dugotrajnu svežinu, miris i nutritivne vrednosti proizvoda, praktična je za poneti i za konzumiranje u pokretu.

ZDRAVA UŽINA

Nutrino Lab proizvodi zasnovani su na modelu tanjira obojenog različitim bojama, prateći piramidu zdrave ishrane. Naša ideja je da voće i povrće, koje se nalazi na samom vrhu ove piramide, učinimo dostupnim u svakom momentu u praktičnim pakovanjima. Imajući na umu ljude koji u ubrzanom životnom ritmu imaju malo vremena za pripremu svežih voćnih užina, kreirali smo liniju Nutrino lab kako bismo potrošačima omogućili zdravu i ukusnu užinu u svakom trenutku.

FUNKCIONALNI MIXEVI

Funkcionalni mixevi predstavljaju zdravu hranu sa određenim benefitima za korisnika. Postoje 3 različite kombinacije osmišljene da zadovolje potrebe ljudi koji vode aktivan život, bave se sportom, ili prosto žele da uz sebe uvek imaju zdravu užinu. Funkcionalni pirei pored voća sadrže i odabrano povrće, bogato vitaminima i mineralima koje daje energiju i uopšte utiče na dobro stanje organizma.

VOĆNI PIREI

Voćni pirei kreirani su pažljivim odabirom voća od sertifikovanih proizvođača. Jedna „pouch“ vrećica ekvivalent je čaši sveže blendiranog voća. Dolaze u voćnim varijacijama, različitih ukusa, od čiste jabuke i domaćeg voća, do interesantnih kombinacija sa egzotičnim plodovima.

VOĆNO-OVSENI MIXEVI

Voćno-ovseni miksevi predstavljaju inovativnu sintezu klasičnog voćnog pirea sa hranljivim dodacima. Kombinacije pažljivo odabranog 100% voća i ovsa sa superhranljivim čija i lanenim semenom, pružaju jedinstvenu dozu zdravlja, bez dodatog šećera, aditiva i konzervansa. Dolaze u tri neodoljiva ukusa osmišljena da pruže fenomenalno iskustvo zdrave ishrane bogate vlaknima koju možete praktično poneti sa sobom.

OVSENE KAŠE

Tradicionalno iskustvo konzumiranja ovsenih kaša na potpuno zdrav način. Nutrino Lab ovsene kaše kreirane su bez dodatog šećera, aroma, konzervansa i aditiva. Dolaze u tri voćno-ovsene kombinacije ukusa sa hranljivim dodacima poput čija i lanenog semena. Ove kaše su ultimativna opcija za uravnotežen i ukusan doručak bez kompromisa u kvalitetu, potpuno su veganske i pružaju dug osećaj sitosti.

BEZ ALERGENA I GLUTENA

Naši proizvodi ne sadrže alergene i gluten. Oni su bezbedna užina za osobe sa posebnim režimima ishrane, ali i onih koji žele da kvalitet svoje ishrane poboljšaju. Zahvaljujući CIP (clean in place) tehnologiji, korisnici osetljivi na alergene dodatno su sigurni, budući da proizvodna linija nakon svake upotrebe prolazi automatizovani proces čišćenja. CIP postupci pranja deo su ukupnog higijenskog režima u postrojenjima za proizvodnju naše hrane i napitaka.

KO PRAVI NUTRINO LAB?

Proizvodi Nutrino lab prave se u fabrici Baby Food Factory, u Dobanovcima, koja je specijalizovana za proizvodnju hrane za bebe. Proces dobijanja Nutrino pirea prolazi istu strogu kontrolu kvaliteta kao i dečja hrana, što Nutrino Lab proizvode svrstava u one najvišeg kvaliteta i najveće sigurnosti za konzumenta.